#bgblur, #feature {background-image: url(../resources/banner8r.jpg); }

Sorin Sabou


Letter to the Romans, Nicomachean Ethics, and more

Lecția de la început

Dupa creatie, cea mai mare lucrare a lui Dumnezeu a fost rascumpararea omului. Raspunderea ducerii la indeplinire a acestei lucrari a fost incredintata Fiului Sau. Pregatirea Fiului, la inceputul lucrarii sale, a fost printr-o perioada prelungita de post. In pustie El a aratat claritatea alegerilor sale si limpezimea cu care isi intelege misiunea. Painea si apa sunt bune, dar este ceva mai bun si mai necesar pentru viata decat ele: cuvintul pe care il rosteste Dumnezeu.

Viata traita in comuniune cu Dumnezeu nu duce la manipularea lui Dumnezeu, iar primirea autoritatii depline vine doar in urma crucii si invierii, nu prin inchinare inaintea Diavolului. Postind, Fiul lui Dumnezeu arata ca in viata lui nimic nu este inaintea implinirii lucrarii incredintate lui de catre Tatal.
Postul este disciplina care iti demasca stapanii. Intotdeauna trebuie sa ai putere sa distingi clar cine a pus cu adevarat stapanire pe tine. Postind, ai ocazia sa consolidezi calitatea relatiei tale cu Dumnezeu, o relatie care nu depinde de darurile primite de la El, ci una care se bazeaza in intregime pe ceea ce este El pentru tine. Fiul a aratat, prin manuirea Cuvantului, ca Dumnezeu este mai important decat orice altceva ar fi avut El nevoie, sau ar fi putut primi de la Diavolul. Hermeneutica Fiului a fost calauzita de acest principiu. In aceasta imprejurare se vede conlucrarea solida a unor prioritati clare, a rolului pe care il are Cuvantul si a increderii neclintite in Dumnezeu. Fiul in care Tatal isi gaseste toata placerea a aparat postind aceasta comuniune si a aratat-o la lucru inca de la inceputul lucrarii sale publice. Aceasta lectie trebuie sa fie invatata si de noi.

blog comments powered by Disqus