#bgblur, #feature {background-image: url(../resources/banner8r.jpg); }

Sorin Sabou


Letter to the Romans, Nicomachean Ethics, and more

Kerygma

Asezarea temeliei bisericii a constituit una dintre principalele lucrari ale apostolilor. Invatatura apostolilor a constituit baza si standardul pentru lucrarea bisericii. Vedem in proclamarea apostolica patru elemente constante. Acestea sunt: implinirea planului lui Dumnezeu, recapitularea lucrarii lui Cristos cu accent pe moartea si invierea lui, marturia Scripturilor, si chemarea la pocainta.
Evenimentele care au avut loc in Galilea, Iudea, si Ierusalim sunt evenimente care stau la apogeul lucrarii lui Dumnezeu in viata poporului sau.

Ceea ce a avut loc este ceea ce a asteptat poporul lui Dumnezeu de veacuri. In felul acesta lucrarea bisericii a fost asezata in centrul voii lui Dumnezeu.
Lucrarea lui Isus Cristos a fost o lucrare puternica in care Dumnezeu a fost prezent pentru mantuirea poporului sau. Faptele puternice, moartea si invierea sa sunt dovada ca el este Mesia cel asteptat. Imparatia lui Dumnezeu a venit odata cu el si astfel este redefinita relationarea lui Dumnezeu la poporul sau.
Aceste evenimente sunt vazute in lumina a diferite texte biblice, cum ar fi Psalmul 16 pe baza caruia a fost sustinuta invierea lui Cristos, si Psalmul 110 cu ajutorul caruia a fost integrata inaltarea in planul lui Dumnezeu. Aceste texte, si altele, vin sa sublinieze accentul apostolic asupra cunoasterii lui Dumnezeu, si a credinciosiei sale fata de ceea ce a prezis ca va face in mijlocul poporului sau.
Pentru ca poporul ales a respins pe cel trimis de Dumnezeu el trebuie sa se pocaiasca pentru a primi iertarea lui Dumnezeu. Raportarea gresita la lucrarea lui Dumnezeu din mijlcolul sau impune pocainta ca pe o cerinta in vederea continuarii relatiei cu Dumnezeu. Pentru cei din afara poporului Israel aceasta constituie poarta de intrare in popor alaturi de botez si regenerarea produsa de darul Duhului Sfant.
Pe aceste coordonate au asezat apostolii temelia la lucrarea bisericii. Misiunea noastra trebuie sa dea dovada de aceeasi creativitate in functie de particularitatile situatiei in care ne aflam.

blog comments powered by Disqus