Evanghelia lui Dumnezeu

Evanghelia este initiativa lui Dumnezeu! Acest fapt trebuie văzut în contrast cu asocierile din veacul întâi în care evanghelia era un termen folosit în cultul imperatului Romei. Evanghelia este despre mântuirea realizată de Dumnezeu atât pentru evrei cât și pentru neamuri; evanghelia nu este despre așteptarea ca împăratul Romei să facă bine supușilor săi. Evanghelia este atât lucrarea puternică a lui Dumnezeu prin Duhul Sfânt care duce la răspunsul credinței, cât și un set de tradiții despre Cristos transmise de la creștin la creștin.
Punctul focal al evangheliei este moartea și învierea lui Isus Cristos. Moartea lui Cristos este mântuitoare, adică Cristos a fost răstignit „pentru noi“, „pentru mântuirea noastră“. De asemenea învierea sa are semnificație mântuitoare: Isus Domnul nostru a fost înviat din morți pentru îndreptățirea noastră (Rom. 4.25).
Evanghelia este vestea bună a descoperirii lui Dumnezeu odată pentru totdeauna a lui isus Cristos ca Fiul său, trimis pentru mântuirea noastră ca noi să putem primi înfierea ca fii ai lui Dumnezeu (Gal. 4.4-5).
blog comments powered by Disqus