#bgblur, #feature {background-image: url(../resources/banner8r.jpg); }

Sorin Sabou


Letter to the Romans, Nicomachean Ethics, and more

Eliberarea din necurăție

Unul dintre cele mai dramatice evenimente din lucrarea Mantuitorului a avut loc in tinutul Gadara. Acel eveniment sta drept model de lucrare a evangheliei intr-un tinut pagan.  Si cel indracit, si intregul tinut sunt partasi aceleiasi stari pangarite de lucrarea dracilor si ingrijirea de animale necurate. Oamenii din acel tinut au cautat solutii la starea acelui om, dar datorita puterii uriase ce-l stapanea nu au avut sanse prea mari.

Nici lanturile, nici obezile, nici catusile nu au putut face fata unei legiuni de draci. Locuirea in morminte (pesteri), tipete, taieturi cu pietre sunt descrierea situatiei acelui om fata de care ceilalti sunt neputinciosi. Diferenta mare de putere face situatia de nerezolvat.
Intr-o asa imprejuare vine Isus care este de ajuns sa spuna cateva cuvinte si totul revine la normal: omul sta jos, imbracat, si cu mintea intreaga. Discutia dintre Isus si demonul vorbitor din acel om arata ca se cunosteau, ca Isus are putere sa-i chinuie, si ca Isus are autoritate de a-i alunga din acel tinut. Isus are aceasta autoritate necontestata de Cel rau.
Pentru ca doar Isus este mai puternic decat puterile intunericului mantuirea omului depinde in intregime de el; nici unul dintre noi nu poate face ce face el. In schimb el ne trimite sa spunem la alor nostri ce a facut el pentru noi. Ne trimite sa fim mesageri ai rascumpararii, vestitori ai izbavirii din necuratie.

blog comments powered by Disqus