#bgblur, #feature {background-image: url(../resources/banner8r.jpg); }

Sorin Sabou


Letter to the Romans, Nicomachean Ethics, and more

În slujba adevărului

O raspundere fundamentala a bisericii este de a sustine cu tarie adevarul revelat al lui Dumnezeu. In acest context trebuie experimentatate relatiile dintre cei care sunt parte din familia lui Dumnezeu.
Adevarul lui Dumnezeu revelat in creatie, in Scripturi, si in mod deplin in Isus Cristos trebuie inteles, explicat si trait de catre biserica lui Dumnezeu.

El este un Dumnezeu viu care se arata, vorbeste, si lucreaza in creatia Sa.  Acest adevar este transformator la nivelul omului launtric, si la nivelul relatiilor comunitare. Dimensiunea hermeneutica a slujirii bisericii consta in iscusinta acesteia de a a explora cat mai cuprinzator lumea din spatele textului Scripturii, lumea din textul Scripturii, si lumea din fata textului Scripturii. Impartirea dreapta a Cuvantului adevarului are aceste aspecte, elemente obligatorii. Cu cat o face mai credincios, cu atat este un stalp si o temelie mai buna pentru adevarul revelat.
Aceasta lucrare esentiala de sustinere a adevarului lui Dumnezeu are o ‘taina’. Religia crestina are un ‘secret destainuit’: Cristos! Evenimentul Cristos este un eveniment care cuprinde pamantul si cerul. Nimic nu se poate sustrage prezentei sale. Intruparea lui vazuta ca o epifanie, viata lui terestra ca o viata mesianica dovedita dreapta in/prin Duhul Sfant, el este proclamat intre popoare, el este crezut in lume, si el a fost inaltat in slava.

blog comments powered by Disqus